Ny design färdig!

Japp, här är den! Det är resultatet efter en dag och en natts knåpande..
Men jag är supernöjd, faktiskt!
Före..
Efter..
Vad tycks?

Kom ihåg nu att kommentar-länken finns högst upp i inlägget!

Värsta schlagern?

Jag håller på och pillar på en ny bloggdesign! (Äntligen!!)
Jag är klar med header och bakgrund och har nu kommit till småfixandet (fixa länkfärger, göra snygg meny, extra finesser osv). Konstigt nog är det just småfixandet som är mest krävande...
Samtidigt sitter jag och äter choklad och lyssnar på Hey!Say!Best's nya låt Screw.

Screw finns med på singeln Over som släpptes för inte så länge sen. Jag har inte lyssnat på den så mycket förrän idag. Jag har inte riktigt gillat den, för i mina öron låter det som nåt som bra kunde ha varit med i melodifestivalen.
Lyssna! Det är "som värst" i början:


Missförstå mig inte; jag har inget emot schlager eller melodifestivalen (även om jag inte brukar titta)! Bara inte i kombination med Hey!Say!JUMP eller andra johnnys.
Och nu när jag lyssnat på den x antal gånger ikväll har jag börjat gilla den ändå!

Är det nån annan som tycker som jag, att Screw låter som en schlagerlåt?

Onigiri!

Nu har jag inte bloggat på väldigt länge igen.. Jag glömmer liksom bort det.
Men idag tänkte jag berätta att jag gjorde onigiri för första gången, ensam.
De blev rätt bra för att vara första gången. Onigiri är s.k. risbollar och är väldigt vanliga i japan. Själv gjorde jag en enkel variant med vanligt basmatris som jag fyllde med lite tonfisk och hackade grönsaker. Jag hade ingen nori men det gick bra ändå ^^
Har du ätit eller lagat onigiri nån gång?Nu ska jag titta på första episoden av Ikemen desu ne! Jag hade tänkt titta igår men då slutadet internet fungera (troligtvis för att det åskade..)
bild

Allsång på skansen

Jag drömde nåt väldigt underligt inatt. Jag satt i mitt rum och knäppte på teven (vilket bara det är konstigt, eftersom jag inte har nån teve i mitt rum). Programmet är Allsång på skansen och plötsligt ser jag Maeda Goki i teverutan!! Jag springer snabbt ner för att se det på en bättre teve och då ser jag bara sluttexterna. Jag kände mig jätteirriterad och ledsen eftersom jag missade programmet.
Bara tanken på Maeda Goki i Allsång på skansen är underlig (och inte särskilt trolig)! Men nog hade det ju varit roligt! Och väldigt irriterande om man hade missat det XD
bild1, bild2
Har du nån gång drömt nån underlig dröm där en kändis varit med?

Jag är kändis.

Imorgon är jag i tidningen. Jag var med mina vänner på Harry Potter-premiär idag (eller natten till idag) och vi hade bestämt att vi skulle klä ut oss. Ganska snabbt efter att vi kom dit var det några från den finska tidningen Pohjalainen som intervjuade oss och tog bilder och sånt. Det ska vara med i morgondagens tidning.
Här är den fina bilden:
Jag är i mitten, som Harry. Med glasögon och peruk och allt.
Bilden är från deras hemsida, här.
Tur att de flesta jag känner inte beställer den här tidningen XD Men det var en rolig upplevelse, och roligt att vi faktiskt kom med i tidningen också.
Filmen var fantastisk. Satt och grät större delen av tiden. Jag ska se den igen i helgen tror jag.
Nån annan som såg den/ska se filmen?

Cdjapan vs Yesasia

Jag fick några saker jag hade beställt idag! Hey!Say!JUMP's Over, Kanjani8's 365 nichi kazoku och Yiruma's First Love.
Eftersom jag för första gången beställde från Yesasia och tidigare alltid beställt från cdjapan tänkte jag göra en liten jämförelse. Det är två väldigt lika sidor, så det går nog inte att komma fram till en "vinnare". Men kanske nån kan ha nytta av en sån här "guide" om man ska beställa för första gången.
VS
Sortiment
Cdjapan: Här finns främst japanska skivor, som oftast går att förhandsbeställa flera veckor innan de släpps. Man kan också köpa skivor från andra länder (även western music) och dvd'r, kalendrar, lite elektroniktillbehör, anime, manga, tidningar..
Yesasia: Här kan man köpa i stort sett samma typer av prylar som på cdjapan. När det gäller övrig asiatisk musik (icke japansk) så är utbudet en aning större (och billigare).
Pris
Cdjapan: Eftersom jag aldrig besökt en japansk butik och kunnat se vad de säljer skivor för där kan jag inte jämföra med butikspriset. Däremot vet jag att det är billigare än att beställa från mer "lokala" webbutiker (t.ex. finska Blippo). En singel kostar kring 900yen, en tidning 500yen och en konsertdvd ca 4000-5000 yen.
Yesasia: Det är lite dyrare på yesasia (jag kommer till orsaker senare). En singel är ca 1000 yen, en tidning 800-1000 yen och en konsertdvd 4000-6000 yen. (Priserna handlar om Johnny's-prylar)
Hemsida
Cdjapan: Lätt att orientera sig på och bara man vet vad man vill ha klarar man sig fint. Ofta inga bilder på saker man beställer (i alla fall inte på nya saker). All reklam i sidomenyn kan verka lite störande (i alla fall om man har en tendens att klicka på saker i misstag).
Yesasia: Samma här, men förutom reklamen. Personligen gillar jag Yesasias design mer även om jag tycker att cdjapan är lättare att orientera sig på, men det är antagligen en vanesak.
Kundbetjäning
Cdjapan: Jag är väldigt nöjd med cdjapans kundbetjäning. Nån gång när jag haft frågor har jag bara mejlat dem och haft ett bra och trevligt svar redan nästa dag.
Yesasia: Jag har aldrig mejlat yesasia för att fråga något så jag kan inte säga något om det. Någon annan som kan?
Betalningssätt
Cdjapan: Credit Cards and Check Cards (VISA, VISA Check Card, V ISA Electron, MasterCard, Debit MasterCard, American Express, Diners Club, JCB), International Postal Money Order, Cash (Japanese Yen or US Dollars), PayPal and Alipay. (direkt från hemsidan). Själv använder jag Visa och det har alltid fungerat bra.
Yesasia:  VISA Card, MasterCard, American Express, JCB, Check, Money Order, PayPal, YesAsia Coupon and YesAsia Credit. (också direkt från hemsidan). Precis som på cdjapan har jag använt Visa. Borde ha fungerat bra det också.
Leverans och förpackning
cdjapan: man kan använda  Express Mail Service (EMS), Registered Air mail, Air mail och Economy Air (SAL) och man får vad man betalar för. De är ordnade här efter hur dyrt det är och hur många finesser de har. Economy Air, som är det billigaste och som jag brukar använda) brukar ta någon vecka. De andra kan ta nån dag till nån vecka och med EMS kan man ha en sk tracking code så att man kan följa med var paketet är.
Cdjapan använder "pafflådor" som förpackning och sakerna är alltid i ett "bubbelplast". Jag gillar de här lådorna eftersom de går bra att använda igen även om de tar lite plats i skåpet ibland.
Yesasia: Här gillar jag Yesasia mycket. De har frakten är gratis! I alla fall om man beställer över en viss summa (ca 300 kr tror jag). Det finns några saker som inte går att beställa med fri frakt men det mesta går. Därför är deras saker kanske lite dyrare. I slutändan är det nog inte så stor skillnad på vad det kostar på yesasia respektive cdjapan.
Finesser
Cdjapan: Något jag tycker mycket om är poängen man får efter varje beställning. Olika saker är värda olika mycket. Dessutom får man t.ex. en 500 yens kupong vid varje minst 5000 yens beställning och om man fyller i en litet frågeformulär om vad man tycker om sidan (det här kommer till mejlen varje gång man beställt något) får man 10 yen poäng. Man får också poäng när man fyller år.
Yesasia: Vid varje beställning kan man få en liten "capsule toy". Det är en liten sån där sak, typ ett mobilsmycke i form av en figur. Jag tycker det är en rolig present. Man får det inte med alla saker och om jag inte minns fel måste man ha beställt för en viss summa, men det är inte så svåra krav. Jag fick en idag.

Slutsats: Det är egentligen inte så stor skillnad vilken av dessa sidor man beställer från. Kom ihåg bara att läsa på ordentligt för det är mycket svårare att ordna upp strul som sker på internetsidor än sånt som sker i vanliga butiker.
Ifall nån vill fråga något om att beställa från någon av dessa sidor är det bara att fråga så kanske jag kan hjälpa!Vad tycker ni? Kan den här lilla jämförelsen vara till hjälp? Har ni synpunkter?


YamaChii-teckning

Jag har ritat av Yamada Ryosuke och Chinen Yuri. Det var ett tag sen, men jag skickade teckningen till Lily (som jag länkar i varenda inlägg nu känns det som), och jag ville inte lägga upp den på bloggen innan hon hade fått den.
Så här ser den ut:
Det var så svårt!! Chinen har hemska läppar (haha XD), de är så svåra att rita! Men jag lyckades rätt bra med honom efter n'te försöket så jag får vara nöjd.
Nu har jag ritat så många (eller okej, typ två) teckningar i bara blyerts så jag måste testa nån annan teknik snart. Jag köpte ett mega-set med pennor i olika slag för ett tag sen, och jag har inte testat alla sorter än. Så det blir säkert mer ritande så småningom.
Jag vet att jag har lagt upp rätt många teckningsbilder på sistone. Det håller ju nästan på att bli en teckningsblogg. Men jag har ritat så mycket den senaste tiden och jag vill gärna dela med mig också, därför blir det så. Jag hoppas att ingen stör sig på det i alla fall ^^

Hana Kimi, ny version.

Hej, det var länge sen! Jag har haft mycket att göra de senaste dagarna; "Jobbat" som barnvakt, pluggat franska, varit till hälsovårdscentralen (och konstaterat att min lunginflammation är lika illa som för 2-3 veckor sen), besökt vår sommarstuga, installerat och spelat tre nya sims-spel (det är nog det här som har tagit det mesta av tiden)... Jag har inte tänkt på att blogga ens. Men nu är jag här igen.
För ganska länge sen fick jag veta, via Lily's blogg, att det ska göras en ny version av dramat Hana Kimi.
Jag bara sett den taiwanesiska versionen av dramat, aldrig det japanska, och det var inte mitt favoritdrama (även om jag nog gillade det!). Så jag var inte speciellt förväntansfull. Men sen fick jag veta att Nakamura Aoi är med som en av huvudrollerna kan man väl säga. Jag har bara sett honom i ett drama tidigare (Gakko ja oshierarenai), men på nåt sätt fastnade jag för honom. Jag gillar honom mycket! Så jag blev jätteglad när jag fick veta att han kommer att vara med.
Han är till höger om Maeda Atsuko (som står på andra raden nerifrån, i mitten).
Sen tittade jag lite noggrannare på bilden och titta där!!
Längst ner till höger.. Är inte det där Maeda Goki?
Jag är överlycklig!! Jag ska absolut se dramat. Det började sändas idag (eller igår egentligen, klockan är över midnatt här) men jag tror jag får vänta ett tag tills jag hittar det och kan se det. Jag får ta och se "original"-versionen medan jag väntar.
Vem annan ska se det här dramat? :)

Ditt första drama?

Jag försöker ignorera Ryutaros avstängning och tänka på annat. Jag blir bara ledsen. Speciellt när jag börjat tvivla så på om han nånsin kommer tillbaka till Hey!Say!JUMP..

Så för att prata om något helt annat har jag börjat titta på ett drama: 1 litre of tears.
Det var det första drama jag nånsin såg! Jag tyckte det var jobbigt att se, för jag blev så ledsen efter varje avsnitt, det tog mig ett halvår minst att se hela. Nu har jag sett halva dramat på två dagar. Det är ett jättefint drama som jag tycker att alla borde se (om det mot förmodan finns någon som inte sett det xD).
Vilket var det första drama du nånsin såg?


bild