Sexy Zone - konsertdvd

Nu: 
 
 
 
Jag ska titta på min Sexy Zone-dvd som jag fick för några dagar sen. Jag har hört en del bra saker om den, så jag hoppas den lever upp till mina förväntningar! 
 
 

Dramakyssar

Jag tittar på Sprout just nu (ett drama som bl.a. Chinen är med i), och jag kom att tänka på hur mycket jag hatar alla dramakyssar. 
Jag kan inte komma på ett enda drama där jag sett en ordentlig kyss (eller så är de så självklara för mig att jag bara kommer ihåg de dåliga).
 
Alltså, det är typ alltid så att killen tar tjejens arm, drar henne mot sig, och sen ser man (ofta i slow motion) hur deras läppar närmar sig varandra och tjejen spärrar förvånat upp ögonen. Sen står dom så (oftast med armarna bara hängande), alldeles stilla, i typ hundra år medan det spelas romantisk musik och tydligen så ska tittarna tycka att "naaaw vad gulligt". Fast alltså, man ser ju att de inte ens rör i varandra...
Alltså kysser folk i Japan varandra sådär, på allvar?
 
(screepcap från Sprout)
 
Om det bara är såna här, otroligt opassionerade dramakyssar, som japanska ungdomar får se så är det inte direkt konstigt att en tredjedel av dem är ointresserade av sex och relationer.
 
 

Sims!!

Jag hade inte så mycket läxor idag, så jag tänkte ta en chillkväll och spela sims. Jag har inte gjort det på evigheter (~en vecka eller så).
 
(Yabu och Hikaru som jag gjorde nån gång för länge sen! Sjukt snyggt hus också, men inte så funktionellt. Det var för litet för att man skulle kunna röra sig i det, så de hade en uppsättning av de viktigaste möblerna på bakgården.)
 
 
Det är faktiskt rätt mycket nu, med studentexamen på kommande. Jag kommer hem, äter och sen börjar jag plugga. När jag är klar är det så småningom dags att gå och lägga sig (fast jag brukar sitta uppe sent framför datorn). Smått deprimerande liv... Fast det är bara till februari/mars kvar, och sen är min gymnasietid över.
 
 
 

Kär i fangirlingen

Ni känner till uttrycket "kär i kärleken"? Dvs när man gillar känslan av att vara förälskad mer än man gillar personen i fråga. Jag har funderat på huruvida det samma kan gälla för fangirling.
 
På sistone har jag haft en obsession för High School Musical, och det känns underbart. Att lyssna på låtarna om och om igen, titta på klipp, leta favoritpairingar och fanfics... Det är som en nyförälskelse, och jag går omkring i en liten hsm-bubbla, och jag kan gissa att folk omkring mig inte uppskattar det så värst mycket när det enda jag vill prata om är nåt töntigt videoklipp jag har sett eller hur mycket jag längtar efter att få se en av filmerna igen.
 
Men om jag är helt ärlig... High School Musical är inte bra. Jovisst, jag gillar filmerna, musiken, karaktärerna... (även om det finns saker jag inte gillar också), men jag tror inte att jag hade gillat det så mycket som jag gör om det bara hade varit en halvpopulär film. Ett stort, kanske det största, nöjet ligger i att det finns en hel fankultur kring det; det finns andra nördar fans på olika internetsidor, det finns tillgång till musik och videoklipp, man kan köpa olika prylar och samla, läsa fanfics och diskutera nörddetaljer, allting, om man bara vill.
 
Det här gäller självklart inte bara High School Musical. När jag tänker efter så gäller det egentligen ganska mycket av det jag gillar/följer. Jag gillar egentligen fangirlandet omkring mer än själva gruppen/filmen/vad det nu kan vara. Så på så sätt kanske man kan säga att jag är kär i fangirlingen.
 
Förstår nån vad jag pratar om? Känns det igen?

Nu har jag musik för en hel evighet!

Jag laddade ner (Ja, jag vet. Jag ska köpa det nån gång!) soundtracket till alla High School Musical-filmer.
 
 
Jag är lite nördig, ja. Men det är bra! Favoritlåtar just nu: Stick to the status quo, What I've been looking for, Bet on it och I don't dance.

Ny väska!

Idag var jag på Jutbacka marknad (dom har det varje år, inte så långt ifrån där jag bor). 
 
Jag köpte ingenting, men jag fick en väska av mamma. Jag tycker om den jättemycket.
 
 
Det satt en lapp på, som visade sig vara ett kuvert, med ett vykort i! Underbar detalj, jag älskar sånt. Jag har sparat det.
 
 
Jag blir förresten väldigt obekväm när folk köper saker till mig. Jag uppskattar det mycket, men samtidigt känner jag mig skyldig. Fast väskan inte var sådär jättedyr så känner jag mig som en snyltare.
Men jag försöker se det som en gåva och bara vara tacksam. Nån gång ska jag väl kunna ge något tillbaka.
 
Hur tänker ni med sånt där?

tumblr.

Ojdå. Jag har visst glömt bort bloggen ett tag... Skolan har börjat, så det är fullt upp hela tiden.
 
En nyhet; jag har skaffat tumblr!
Följ mig gärna (inte för att jag är speciellt aktiv eller så, jag bara repostar fina gif'ar, typ). Jag heter (surprise, surprise) xChiaki.
 
En favoritgif. Från Sexy Zone's konsertdvd, som jag nyss har beställt. Jag längtar! 
(Jag har inte gjort gif'en)
 
 

Ekofrisör

Idag var jag till en ekofrisör. Det var första gången, så det var ju lite spännande, men överlag var det inte speciellt annorlunda än att gå till en vanlig frisör.
 
Jag fick håret färgat med henna och andra örter. Det blev betydligt bättre än när jag färgade hemma (då såg jag inget resultat), och det kan ännu bli mörkare.
 
Jag är nöjd med själva klippningen, och jag fick precis den frisyr jag hade tänkt mig. Pannluggen är väl sådär, men så är det alltid. Det brukar ta några dagar för min pannlugg att bli sådär som jag vill ha den efter att jag klippt den.
 
 
Det var rätt dyrt (jag tycker allt är dyrt just nu), men inte så mycket dyrare än "vanliga" frisörer. Och även om det kostar lite extra tycker jag att det är värt det att gå till en frisör som använder bra och ekologiska produkter.
 
 
Förresten så är det nu ganska precis ett år sen jag började med balsammetoden! (Gud så snabbt det går...) Jag har aldrig ångrat det. Det har gått lite upp och ner, antagligen beroende på olika balsam och årstider och liknande, men jag har tyckt så mycket bättre om mitt hår det senaste året. Och jag har också lärt mig mycket; insett hur mycket kemikalier man använder, inte bara i håret utan överlag, och hur lite man egentligen behöver.
Om du känner dig det minsta intresserad av att pröva på balsammetoden, så gör det! Läs på t.ex. här innan, och ge inte upp även om det inte funkar med det första balsamet.

Eitoday!!

Idag är det 8.8, och det är Kanjani8's åttonde jubileumsår! En ganska speciell dag alltså!
Jag ska fira nu, med (vegansk) kladdkaka och min favoritkonsert-dvd.
 

Om en vecka börjar skolan!

Skolan börjar om exakt en vecka, och jag längtar!
Jag har kollat in mitt schema hundra gånger, skaffat böcker, ny skolväska, åkt till skolan bara för att titta osv osv.. 
 
Jag har också fått en ny kalender från FSS! Den är jättefin i år, lite rainbow'ish!
 
 
Längtar du till skolan?

Assume Gay even if proven straight.

Den här bilden hittade jag på facebook. Det stämmer otroligt bra faktiskt. I alla fall de tre första (det är de enda jag kan relatera till, eftersom jag inte känner till resten så mycket). Och speciellt nummer 3, om fandom.