Missing Piece

Nån mer som gillar Yumas nya låt, Missing Piece?
 Den är jättebra! Precis som dramat (Piece), hittills i alla fall. 
 

Reklam

 
Detta är mitt och min vän Tanjas bidrag till en tävling som pågår just nu. Priset är en resa till New York där man får se One Direction uppträda, och dessutom får man träffa dem sen.
 
För att vi ska få vara med om detta måste vi dock få en massa fler likes på bilden. Så om nån känner sig manad att hjälpa oss med det här så är det bara att gå in här: http://www.sub.fi/onedirection/#e/5086f27b6601f0.78858969 och klicka på gilla. 

Tumblrkärlek

Ibland tycker jag om tumblr. Som när man får veta att Harry Styles kommer att finnas i ens framtid. 
 
 
Jag har förresten blivit ett One Direction fan. 
Vad är det för fel på mig? Först High School Musical, nu One Direction. Hej, jag heter Heidi och jag är 12 år, typ.
 

Kanjani8 :D

Kanjani8-special (två hela sidor, och en massa bilder) i den finska tidningen Japanpop! Det är otroligt ovanligt att man kan gå in i en vanlig butik och se nåt med Kanjani8, så självklart var jag tvungen att köpa. Jag ska försöka mig på att läsa det också... 
 
 
 

Onsen

Jag vet inte om jag har sagt det, men jag läser ingen japanska i år. Istället går jag en "Japankurs" (det är samma lärare som jag hade i japanska), med fokus på kultur och "seder och bruk". 
Förra veckan pratade vi om vatten; om det viktiga kvällsbadet och om hot springs.
 
Jag fick sån lust att besöka en sån där onsen nån gång. Speciellt nu då det är så kallt (jag är en sån som hatar kyla dessutom. Jag skulle gärna bo i en bastu om jag kunde det). Jag får lägga till det till min "Innan jag dör"-lista. 
 

Koishite Akuma

Jag har börjat se Koishite Akuma igen, för.. 4de.. 5te.. gången? Det var ett tag sen jag såg det sist, och när jag ser det nu så inser jag att det faktiskt är ett riktigt bra drama!
(Sen vet jag inte om jag kan vara riktigt objektiv, med tanke på att en av mina absoluta favoriter spelar huvudrollen (jag pratar om Yuma, såklart).)
 
Jag gillar high school genren, och det här dramat innehåller dessutom lite djupare teman, såsom kärlek, avund och död. Det är inte bara de där ytliga tonårsproblemen som en del high school dramer kan fastna vid.
Att det handlar om vampyrer gör det inte direkt sämre. Vampyrer fascinerar, så är det bara. Det är jätteintressant att följa Ruka (huvudpersonen) från att vara skygg och inte vilja ha något med människor att göra till att öppna upp sig och bli en del av gemenskapen, samtidigt som han lär sig mer om sitt förflutna. Yuma gör det här jättebra, tycker jag.
Jag gillar också att de har valt att fokusera på en relation mellan Ruka och hans lärare Makoto. Det skapar ytterligare en konflikt (åldersskillnaden, och det opassande i att vara kär i sin elev/lärare), och det är lite annorlunda.
Sen ger dramat mig överlag en otroligt bra känsla! Det är fina vyer och fin musik (bl.a. Debussy's Réviere).
 
 
 
Tittar du på nåt för tillfället?

Yay, nytt inlägg!

Folk har börjat klaga på bristen på aktivitet här, så det är kanske dags för ett inlägg igen. Jag ursäktar min frånvaro med skola och tumblr. Två saker som tar alldeles för mycket plats i mitt liv just nu...
 
Dom där skivorna som jag pratade om i förra inlägget, dom kom idag! Lycka!