No poo

För ca två veckor sen började jag med balsammetoden, eller no-poo! (läs mer här)
No-poo står för "no schampoo" och samtidigt att man inte vill sätta en massa skit i håret (eller på kroppen i övrigt). Sen jag slutade med schampoo har håret blivit mycket mjukare, och folk har kommenterat att jag har fint hår! Det är ännu lite torrt tycker jag, men jag testar mig ännu fram med olika balsam och andra knep.
Jag försöker också undvika andra hårprodukter, t.ex. hårspray som jag tidigare använde varje dag. Och jag ser fram emot att inhandla andra naturliga, bra, skönhetsprodukter att använda i håret eller på kroppen.
Nåt jag märkt är att det plötsligt blivit veckans höjdpunkt att duscha!! Jag längtar till de dagar mitt hår kommer att vara sådär underbart mjukt igen (även om det håller sig så rätt länge) som efter tvätt.

Är det någon annan som sysslar med denna metod?

Second hand

Jag har försökt leta lite second hand-butiker, eller loppisar (använder ni det ordet i Sverige?). Jag kom fram till vilken underbar idé det är att köpa kläder (och kanske annat) på loppis! Att kunna hitta 3-4 fina tröjor för inte ens 10€ (~100kr) passar min plånbok perfekt! Dessutom hittar man ofta fina kläder om man bara börjar söka (och bestämmer sig för att små hål ändå inte syns så bra), man måste bara ha lite tålamod.

Jag har aldrig tidigare hittat något på loppis, det är först nu i sommar som jag köpt något. Och det är rätt mycket jag hittat!
Här är några av de kläder jag köpt i sommar. Den tröjan som ser gul ut på bilden men är vit i verkligheten har blivit en personlig favorit! Jag vill ha den varenda dag!


Något annat bra med loppis är ju att man hjälper någon annan; jag har själv sålt saker på loppis och även om jag aldrig fått in mycket pengar blir jag ändå glad. Dessutom är själva återanvändningsproceduren trevlig. Jag kan njuta av något som nån annan inte gillade, istället för att plagget ska ruttna i nån låda.
Det finns ju också en del välgörenhetsloppisar, t.ex. röda korset och olika missionsföreningar (eller vad det heter) brukar ha såna, dit man skänker kläder och saker och pengarna sen går till välgörande ändamål.

Jag tänkte att vore det inte trevligt att bli en sån där loppistönt, som köper nästan alla kläder på loppis?
Det skulle bli väldigt mycket billigare och man skulle kanske få roligare och mer personlig klädstil.

Vad tycker du om att köpa kläder, eller annat, på loppis?

Paus från fangirlingen

Jag har varit så pinsamt dålig på att blogga igen. Jag har känt mig rätt avskärmad från allt som har med fangirling att göra (Harry Potter är undantaget) i några veckar nu. Jag har knappt varit inloggad på Livejournal, där jag hittar all info, alls. Jag orkar bara inte bry mig om vad som händer i den där världen just nu.
Istället försöker jag bygga upp min självkänsla och satsa på skolan och livet. Det är nog den här bli-vuxen-fasen som spökar. Jag vill läsa på om utbildningar, fundera över mitt nästa sommarjobb, göra upp budgeter och bokföra min inköp. Inte sitta och titta på drama eller sitta och dregla över några nya scans.
Jag kommer inte att glömma bort att fangirla, visst kan det verka som en väldigt meninslös syssla men jag blir så himla glad av det. Jag skulle aldrig kunna sluta, inte i den här fasen av mitt liv!
Jag orkar bara inte med det just nu. Jag vill fokusera på "viktigare" saker.
Brukar ni känna så här nån gång? Hur länge brukar det hålla i sig?En bild som egentligen inte har med mitt inlägg att göra, men jag tyckte det var lite roligt ändå XD
bild


Köp en bloggdesign!

Jag har bestämt mig för att så smått ta tag i det jag skrev om i förra tråden och börja sälja bloggdesigner.
Det här är alltså det officiella bloggdesignsinlägget!


En design kostar ca 50-100kr. Detta kan variera mycket beroende på hur avancerad din design är. Du får hela tiden tillgång till designen och jag kan fråga dig hur du vill ha det under arbetets gång, så att du säkert ska bli nöjd.
Vill du beställa en design skickar du ett mejl till adressen nedan med:
-Tema på bloggdesignen: (t.ex. kärlek, vår, magi...)
-Viktiga färger:
-Bilder du vill ha med, och var de ska vara: (Hit räknas profilbild på dig och andra bilder du vill ha. Skicka som bildlänkar eller som bilaga)
-Text du vill ha med: (t.ex. lite info om dig själv du vill ha i menyn, citat i designen eller liknande, regler för kommentarer, om du vill byta ut orden i menyn eller där man kommenterar...)
-Övriga finesser: (t.ex klockor, nedräknare, dagens citat, bloglovin osv)
-Det jag inte vill att ska finnas i min design:
-Något annat:
-Design som liknar den jag vill ha: (bifoga länk eller helst bild och skriv vad du gillar med den)

Du behöver inte skriva något på allt, men gärna så mycket som möjligt. Det är inte säkert att jag kan göra allt du vill ha med, men jag ska försöka!Annat att tänka på innan du beställer

-Observera att jag endast gör designer för blogg.se/webblogg.se.
-Priser kan alltid diskuteras!
-Om du vill ha hjälp med att sätta in bloggdesignen kan jag göra detta för en liten avgift (ca 5kr), men då kommer jag att behöva ditt lösenord (ingen fara, du kan byta till något, vad som helst, och byta tillbaka efteråt).
-En design som jag gör utifrån dina önskemål kan ta en del tid (beroende på hur avancerad den är och hur upptagen jag är just då). Jag kan inte göra hur många designer som helst på en gång, men jag ska försöka att inte låta någon vänta.
-Jag kommer alltid att skriva i designen att det är jag som gjort den.
-Du får alltid se designen innan du betalar, men jag vill ha betalningen innan jag överlämnar designen. Vi kan diskutera det här, t.ex. kan jag gå med på en "delbetalning" där du betalar hälften, och jag lägger in designen. När det är gjort betalar du andra hälften. Om du har andra förslag kan vi diskutera det också!

Betalningssätt
Betalning kan ske till mitt paysonkonto. (Vad är payson?)
Vi kan också träffas och du överlämnar pengarna (men då måste du förstås ta dig till Finland, i närheten av Vasa) eller så kan du skickar kontanter via brev. Vid detta betalningssätt kan du betala med kronor eller euro (euro föredras ifall du har möjlighet). Jag tar inte ansvar för kontanter som försvinner.

För att beställa:


Ta kontakt med mig på HeidiL.1994@hotmail.com :D


Sälja bloggdesigner?

Jag har gått en vecka i skolan och inser att jag troligtvis inte kommer att hinna blogga mycket alls i fortsättningen. Detta var trots allt bara första, och alltså den lättaste, veckan.

Till en annan sak så har jag börjat fundera på att sälja bloggdesigner. (Orsak: Jag behöver dryga ut min inkomst lite..)
Vad tycker ni om det? (Är jag tillräckligt bra?) Och vad skulle jag kunna ta för en design?

edit: Jag började på med en ny design idag. Inte för att jag vet om jag ska sälja den, men jag kände för att göra en ändå. Den vanliga frågan är alltså; vad tycker ni?
(den är inte alls klar, kolla mest på headern och bakgrunden och sånt och ignorera menyn)Keep calm and drarry on

Efter att jag och mina vänner hade Harry Potter-maraton för några dagar sen har jag haft nåt Drarry-fel!
Drarry är en sammansättning av Draco (Malfoy) och Harry (Potter) och är min nya otp, absolut!
Jag överger inte Yabuhika eller okajima eller nåt sånt, jag känner bara mer för drarry just nu. Det känns väldigt uppfriskande att fangirla en pairing som inte existerar. Jag bryr mig inte särskilt mycket om Tom Felton och Daniel Radcliffe (som skådisarna heter), även om de är grymma skådisar som gör rollerna väldigt bra.
Det är väldigt skönt att slippa tänka på vad som är image eller fanservice. Efter att ha läst böckerna vet jag precis vad i alla fall Harry tänker och resten kan jag tänka ut själv (eller läsa om i de tusentals fanfics som finns).


Bilden är från den underbara tumblr-sidan: fuckyeahdrarry.tumblr.com

Någon annan som gillar Drarry?

Eito-car!

Jag kom nyss hem från min första teorilektion! Jag har börjat bilskolan.
Jag fyller 18 i januari och jag tycker det börjar bli dags.
Det var inte direkt roligt, men visst var vissa saker intressanta! Jag har aldrig varit intresserad av motorfordon och liknande och bryr mig inte om bilmärken.

Men den här bilen hade jag gärna velat ha:

dvs en sån här:

bild1
bild2
Eller kanske inte i verkligheten, men gärna som en liten modell som jag kunde ha bland mina jpop-saker (som jag visade upp i inlägget nedan). Det skulle självklart vara en åtta i en ring, istället för volkswagenmärket!
Vad har du/vill du ha för bil?

Mina jpop-saker!

En sån här kommentar fick jag:


Och japp, det är klart att jag kan!
Här är alla dvd:er, album, singlar, kalendrar, tidningar och extrasaker:
(Du kan klicka på bilden för att se den större)

Jag orkar inte skriva ut vad allting är, men det är bara att fråga.


På tal om något helt annat så börjar jag skolan imorgon! Jag längtar faktiskt även om det är rätt stressigt också, jag har prov om några dagar och jag har massor kvar...
När börjar du skolan?

Inga fler cds för mig!

Jag har gjort en liten deal med mig själv. Jag ska ta det lite lugnt med att köpa cds.
Efter att jag köpt Kanjani8s nya singel Tsubasa ni Koi, och Hey!Say!JUMPs singel Magic Power så tar jag paus!
I fortsättningen får jag bara köpa album och konsertdvder, inga singlar. Bara om det är nån speciell singel jag verkligen vill ha får jag köpa den.
Som det är nu köper jag på rutin och det är lite stressande. Skönt att slippa bry sig, och tänk så mycket rikare jag kommer att bli!
Få se om jag klarar det bara...

Kan man inte kramas i cs?

Jag kände mig som den moralpredikartant jag blir ibland, så jag satte mig bredvid min bror som spelade cs och delade med mig av mina åsikter.
Något om skolmassakrer, Du vet väl vad som hände i Norge? och Kan man inte kramas i det här spelet?

Jag tycker i alla fall att kramar skulle vara roligare.

bild

365 days family

Idag är en sån där dag som jag bara vill att ska ta slut. Det är bara nånting i luften som jag inte gillar, det går inte att sätta fingret på. Någon annan som brukar ha såna dagar?

Jag har försökt spendera den så att den skulle gå så snabbt som möjligt, och hittills har jag lyckats rätt bra.
Jag upptäckte en ny Kanjani8-låt. Eller ny och ny, det är låten 365 nichi kazoku, som släpptes som singel i juli (om jag inte minns fel). Jag hittade en översättning och texten är så fin! Jag gråter varje gång jag hör sången nu.
Den handlar om familjer. Sista meningen får mig att gråta extra mycket: "Even if i become a star, as long as we're connected, everyday is family day"
Kanske det bara är min egen tolkning som gör att jag vill gråta, jag vet inte.

Här är pv'n i alla fall:


Ryutaro kommer tillbaka!

Johnny har meddelat nu att Ryutaro kommer tillbaka! (Läs om hans avstängning här)
Man vet bara ännu inte när eller hur.
T.ex. vet man inte om han kommer tillbaka till Hey!Say!JUMP eller som junior.
(Läs det översatta meddelandet här. )
Oavsett så är det här jättebra nyheter för mig. Hans avstägning gjorde mig väldigt ledsen. Det kändes som om allt, eller alla, som betydde något för mig togs ifrån mig. Jag undrade bara vem som var näst på tur. Att läsa det här nu ger mig lite hopp. Även om jag såklart gärna skulle se honom tillbaka i hsj spelar det ingen roll för mig just nu. Huvudsaken är att han kommer tillbaka. Frågan är nu bara när?
-

Min fobi..

Varför måste mina favoritidoler klä ut sig till det jag hatar mest?
Först var det Yasu i Wahaha-pvn..
Nu hittar jag plötsligt några nya scans (finns här) där Yuma också klätt ut sig!?
Gör dom det med flit för att bråka med mig!?
Fast jag måste erkänna att de är rätt söta ^^ Jag skulle nog inte bli såå rädd om jag såg dem komma mot mig.

Jag är superrädd för alla gul-svart-randiga insekter. Det är nog en fobi jag har som är rätt allvarlig, för ibland vågar jag inte gå ut ens. Det finns ställen jag totalt undviker och jag kan inte ens se en bild eller säga namnet på insekterna. Jag har fått några mindre "panikanfall" till och med och jag är jätterädd att det ska hända t.ex. när jag kör moped. Jag vet att jag borde försöka göra något åt det men det har liksom aldrig blivit av..
Någon annan som är riktigt rädd för något?

Tröstätande och konsert-dvd <3

Jag kände mig plötsligt bara väldigt nere, så jag bestämde mig för att strunta i de ambitiösa planer jag hade för idag (som mest gick ut på att plugga franska) och istället sitta och tröstäta framför en konsertdvd.
Jag har inte sett hela Kanjani8's 8uppers-konsert-dvd som jag köpte för flera månader sen så den ska jag titta på.
Sen har jag en kladdkaka i ugnen (japp, en hel kladdkaka på en person. Låter bra!) och glass i frysen (jag som inte äter glass längre).
Det är så skönt när man bara får sitta hemma ensam och fangirla, äta och tycka synd om sig själv.
bild
(och vem kommer hem just nu om inte min bror, som säkert kommer att ockupera teven och stjäla min kladdkaka.. suck!)

Eito ranger

Jag älskar eito ranger sången, denna:
'
Det är så roligt att se att dom gör det så seriöst. Underbart!
Sången har jag hört tidigare men idag hittade jag en översättning, på franska! Och det är en så himla skön text XD

Aah Eito Ranger
Vi triumferar våra fiender på ett eller annat sätt
Aah Eito Ranger
Skurkarna kommer vi att ta! Kommer vi att ta!
Eito Ranger

Pengar behövs inte
Vi har drömmar
Vi vill skydda jorden
Vi plockar skräp i parken
Titta, här är jag
Men barnen springer iväg

Varför flyr du? Varför så snabbt?
Jag kan inte sluta skratta
Vi börjar bli gamla
Vi kallar oss

Aah Eito Ranger
Vårt vapen kallas Mugendai (oändlighet)
Aah Eito Ranger
Våra fiender idag är alltid våra pappor och mammor
Eito Ranger
Eito Ranger

Här är översättningen jag "översatte" från. Jag kan inte lova att allt är rätt.
Jag älskar Kanjani8! De lyckas alltid få mig att skratta!