Jag är tillbaka

Gud vad jag har saknat den här bloggen. Ibland går jag in och kollar igenom arkivet och bara älskar mig själv och det jag har skrivit (ödmjuk, ja). Så mycket kul jag har haft med den här bloggen, och människorna jag lärt känna kring den.

Som jag skrev: Jag är tillbaka. Tillbaka i fangirlingen. Efter en nästan 2 år lång paus från allt vad Johnny's heter så har jag hittat tillbaks till dem, och blivit helt nykär igen.
Till min besvikelse verkar många jag följt tidigare gjort samma sak som jag, gett upp fangirlingen. På livejournal är det knappt nån som postar. Det mest aktiva communityt verkar vara je_sales, vilket är ganska talande. Folk lämnar fandomen och säljer alla sina Johnny's-prylar. Det är nästan så att jag undrar om det finns någon kvar? Var är ni, och vad sysslar ni med?
 
Jag vet inte om, eller isåfall hur aktivt jag kommer att skriva i denna blogg i fortsättningen, men jag ville i alla fall kika in och säga hej. Och berätta att jag har hittat tillbaka.
 
Om ni fortfarande läser tycker jag att ni får ropa till! 

Kommentarer
Postat av: Emma

Hej! Här har du en läsare!! Jag har nyss börjat gilla hey! say! jump, men känner mig lite vilse. Har tidigare bara lyssnat på kpop och befunnit mig i den världen, så därför känner jag mig lite lost nu. Kan du inte tipsa om lite bra sidor som lägger upp t.ex. eng sub videos? (Ifall du vet några, eller om det ens finns några? Vet att det läggs upp mycket k-variety shows på dailymotion, men jag vet inte hur det är med japanska variety shows.) Eller om bra låtar, intervjuer mm. Skulle vara jätteroligt! Tack på förhand!! ^u^

Svar: Åh vad kul! Välkommen ^^Som sagt har jag ju haft paus, så jag är också lite lost xD Men jag kan ju försöka hjälpa till. Generellt tror jag att det främst är livejournal och tumblr man ska leta på.
På livejournal finns t.ex. ett, fortfarande relativt aktivt, community för allt om hsj (nyheter, översättningar, scans, videoklipp osv..): http://hey-say.livejournal.com/. Jag tror att det är ett bra ställe att börja på, för det finns ju lite av allt där. Det går att välja bland olika taggar för att specifikt hitta t.ex. subs till vissa variety shows eller tidningsöversättningar eller vad det nu kan vara.
Där finns också flera subbing communitys, t.ex. http://jumpinfs.livejournal.com/ och http://aozorasubs.livejournal.com/. Jag hittade en bra lista med länkar till olika communityn och videor (de flesta på LJ): http://dagajigu.tumblr.com/videosu.
Jag kan ju nämna att de flesta subbing communityn vill att man blir medlem (och har ofta tydliga anvisningar hur man gör för att bli medlem) för att få ta del av några videor. Och många gamla länkar har tyvärr slutat fungera.
En tumblr-blogg som jag gillar som översätter intervjuer är http://skysj4.tumblr.com/. Ganska mycket fokus på yabuhika dock (det är det jag vill läsa haha xD). Det finns säkert många andra liknande. Här är en till: http://inluvwithhsj.tumblr.com/
Det kan vara rätt svårt att hitta videor ibland (särskilt om man letar efter något speciellt). Jag vet inte hur det är med k-pop men åtminstone brukar johnny's vara rätt strikta med att man delar musik och videor. Det går inte att ladda upp grejer på typ youtube bara sådär, för de blir borttagna direkt. Därför måste de som subbar och laddar upp ofta dölja sina videor lite, och då blir de ju också svårare för oss att hitta ><
Jag vet inte om jag kan hjälpa mer än så, men jag hoppas du hittar nånting i alla fall! :)
Chiaki

2014-05-21 @ 23:14:45
Blogg: http://tragiskt.blo.gg
Postat av: ~ ☆++Nea++☆~

Vad är Johnnys för något?:)

2014-06-10 @ 18:38:00
Blogg: http://yumene.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: