Hana Kimi vs Ikemen desu ne

Just nu följer jag två dramer: Hana Kimi (Hanazakari no Kimitachi e) remake och Ikemen desu ne.
Eftersom de går på samma gång (ganska i alla fall) tänkte jag göra en liten jämförelse, för jag tycker att de båda är väldigt lika!

De är båda omgjorda.
Hana Kimi sändes 2007 i Japan med skådespelarna Horikita Maki, Ikuta Toma och Oguri Shun i huvudrollerna.
Hana Kimi remake sänds nu, 2011, med Atsuko Maeda, Shohei Miura och Aoi Nakamura.
Det finns också en version från Taiwan, men jag tänker inte gå närmare in på den (även om det är den jag sett, och inte den japanska versionen).
You're beautiful sändes i Korea år 2009 med Park Shin Hye, Jang Geun Suk, Jung Yong Hwa och Lee Hong Ki i huvudrollerna.
Ikemen desu ne sänds i Japan 2011 med Takimoto Miori, Tamamori Yuta, Fujigaya Taisuke och Yaotome Hikaru i huvudrollerna.Båda har samma "grundplot"
Hana Kimi handlar om en flicka som klär ut sig till pojke för att kunna gå i samma skola, en all-boys-school, som sin idol.
Ikemen desu ne handlar om en flicka som klär ut sig till sin tvillingbror och blir medlem i idolgruppen A.N.JELL.De kyliga killarna med ett mörkt förflutet
I Hana Kimi är huvudpersonens idol f.d. höjdhoppare, och väldigt lättirriterad. Hon vill ta reda på varför han slutade hoppa, och så småningom lyckas hon också "mjuka upp" honom. Han blir bland de första att få reda på att hon egentligen är en flicka.
I Ikemen desu ne är huvudsångaren i A.N.JELL perfektionist och renlighetsfixerad och han stör sig på det mesta som huvudpersonen gör. Så småningom börjar de dock bli vänner, t.o.m. mer än så. Han har hela sitt liv saknat sin mammas kärlek. Han är en av de första som får reda på att hon är en flicka.Humorkillarna med sexualitetsproblem
I Hana Kimi finns en kille som alltid har mycket energi och skojar och är glad. Så småningom får han mer och mer känslor för huvudpersonen, vilket leder till förvirring eftersom han aldrig sett sig själv som gay.
A.N.JELL's trummis är en glad kille med färgglada kläder som förälskar sig i huvudpersonen, och är ganska rädd för den här känslan som han aldrig tidigare haft för en kille.

Kommer ni på fler likheter?
Har ni sett dessa dramer? I så fall, vad tyckte ni om dem?

Alla bilder har jag hittat på google.

Kommentarer
Postat av: Lily

Det känns lite som alla serier som har en tjej som klär ut sig till en kille har samma grundplot.sv: Yuto i scrap teacher var bara för bra!Jag hoppas att det löser sig snart och att du blir frisk någon gång!kram

2011-09-24 @ 17:29:11
Blogg: http://chibi-lily.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: