Några tips på hur man gör en lyckad fanvideo.

Jag tänkte skriva ett litet (eller kanske inte så litet) inlägg om några saker man kan tänka på om man ska göra en fanvid. Jag är absolut inget proffs på att göra fanvids själv, jag gör det otroligt sällan, men jag kanske kan vara till hjälp i alla fall! Hoppas ni uppskattar mina tips ^^


1. Komma igång:

-börja med att kolla in sånt andra har gjort. Vad tycker du är bra? Vad är mindre bra? Skriv ner.

-tänk ut: vem ska du rikta dej till? Du kan göra en fanvid som present till en kompis, du kan göra den åt andra fans, den kan vara som en "hyllning" åt den du ska göra fanvideon åt t.ex. när personen fyller år, du kan uppmuntra en pairing, göra reklam för en fanfic osv... Det är alltid bäst att tänka ut sånt på förhand.

2. Samla material:
- Detta är kanske den svåraste biten. Börja med att skapa en mapp där du sparar allt du skulle kunna ha med. Välj ut av sånt du redan har sparat på datorn först och kopiera till mappen.

- Du kan hitta bra klipp att använda t.ex på youtube. Skaffa dej bara ett program som gör att du kan ladda ner youtube-klipp. Du kan självklart också hitta klipp som andra laddat upp som du kan använda, en aning knepigare att hitta, men ofta bättre kvalitet.

-Bilder eller klipp?
Du kan självklart göra en video endast med bilder, men tycker du verkligen att det är så jätteroligt att se på? Själv föredrar jag bilder med nästan bara klipp, men du kan ju självlart också slänga in riktigt klockrena bilder då och då.

3. Musiken:
-Vad du använder för musik beror självklart på hur du vill att stämningen i videon ska vara. Använd t.ex. någon typ av kärekssång om du vill göra en video som visar hur mycket du älskar bandet eller artisten, nån mer "sexig" sång om videon ska handla om hur het personerna/personen är, en rolig sång om det är meningen att videon ska vara rolig.. osv osv..

-Ska du använda en sång som bandet/artisten gjort själv eller någon annan sång?
Kan du självklart helt välja själv. Dock kanske andra fans lättare hittar, och vill se, din video om det är en sång som bandet har gjort själv. Du måste kanske tänka efter vad du själv gillar bäst.

4. Effekter, texter, övergångar osv.. :
-Vilka typer av texter du ska ha beror självklart på, precis som med musiken, vilken typ av video du ska göra och vem du ska göra videon till. Du behöver ju inte ha några texter alls heller.

- Effekter och övergångar är kanske inte så viktiga. Viktigare är att du inte bara radar alla klipp efter varandra på måfå, utan att du faktiskt tänker efter så att klippen passar med musiken så att man märker att det finns en tanke bakom.

-Ska du använda effekter så använd gärna inte dom allra vanligaste som finns på windows movie maker, eller vilket program du än använder. Har du nån gång sett en övergång i en video och sen tänkt: "jahaa den här videon är gjord i movie maker!"
Det känns lite halvproffsigt, fast visst kan det bli helt okej i alla fall.


5. Få alla att se din video:
-Börja med att ladda upp din video på youtube.

-Gör reklam för din video i communityn och liknande och be andra säga vad de tycker.
Spamma dock inte xD

Några olika typer av fanvideor:
(jag har inte gjort dem!!) XD
Sist: att ge bort en video i present är en jättebra idé. T.ex. hade jag blivit superglad om nån hade gett mej en Kanjani8-fanvid. Det hade inte gått att mäta med hur många "fysiska" presenter jag än hade fått. Tänk dej att nån har suttit ett bra tag och kämpat med att göra en video åt dej bara för att du ska bli glad. Hade det inte känts jättebra?
Att göra en video är dessutom, så länge du har alla program som behövs, gratis!
Kanske något att tänka på nu till alla hjärtans dag?Har du nångång gjort en fanvid som du har laddat upp?
Om du vill att jag ska lägga upp den här i min blogg kan du alltid länka den i en kommentar ^^
Mer fan-art i min blogg, tack!

Kommentarer
Postat av: Ajla

HAHA den första är ju klockren!!!

2010-02-07 @ 14:22:21
Blogg: http://ajjlaa.blogg.se/
Postat av: nicole~

ååh.. fanvids:D<3sv: gahaha xDxDxDxDxD

2010-02-07 @ 14:46:13
Blogg: http://ichigojam.blogg.se/
Postat av: sofia

Hej, vad gör du? :333

2010-02-07 @ 17:59:23
Blogg: http://sofiaholmaa.blogg.se/
Postat av: sofia

SV; hahaha okej 8D

2010-02-07 @ 20:50:27
Blogg: http://sofiaholmaa.blogg.se/
Postat av: mizunotsuki

kawaii ^_^arashi

2010-03-01 @ 19:05:40
Blogg: http://mizunotsuki.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: